Den Norske Matfestivalen i 40 år!

Ann-Helen Svinø, daglig leder i Den Norske Matfestivalen, foran det som blir årets festivalområde langs Skansegata og Skateflua.

Årets Matfestival går av stabelen 22.-24. august og byr opp til gastronomiske opplevelser langs hele Skansegata og Skateflukaia. Her kan du besøke Barnas Matfestival, Bondens marked, lokalmattorget, Street food-vogner, Ålesund Ølfestival og årets nysatsing: Smak M&R - et telt med introduksjon av lokale matprodusenter.

Matfestivalen hadde godt med besøk under fjorårets festival. Vi håper at mange tar turen til Norges eldste matfestival også i år!

Daglig leder av Den Norske Matfestivalen, Ann-Helen Svinø, er i full gang med festivalplanleggingen når vi møter henne til en liten matprat. - Norges eldste matfestival fyller 40 år og det er mye som skal på plass til årets festival. Men vi er i rute, kan hun fortelle. - Det blir stort fokus på lokalmat og det nye Smak M&R-teltet. Her får vi besøk av små lokale matprodusenter som vil fortelle om produksjonen sin. Det vil også være ulike produsenter tilstede hver dag.

Barna i fokus

Under Barnas Matfestival, som vil foregå på store deler av Skateflukaia, vil barna få være med å tilberede hvit villfanget fisk med grønnsaker. - Her skal barna få sette sammen sine egne smaker, med mye godt tilbehør, og lage mat på egne premisser, forteller Svinø. - Det blir også morsomme aktiviteter som ansiktsmaling og besøk av maskoter fra Sparebank1 SMN.

Skoler og barnehager fra Ålesundsområdet inviteres også til Barnas Matfestival torsdag og fredag, som tidligere år, både å for lære om mat og hvordan de kan tilberede den.

Faulty Towers og Ingvild Tennfjord på kulturhuset

Sammen med Parken kulturhus og XL-gruppen inviterer Matfestivalen til flere spennende programposter på Parken kulturhus.

- Det blir blant annet en egen fagdag på torsdagen, forteller Svinø. Hun kan også fortelle at middagsshowet “The Faulty Towers Dining Experience” tar turen - en “middagsopplevelse” basert på TV-serien Fawlty Towers. Her vil du få servert en tre-retters middag, mens det utspiller seg noen vittige scener blant skuespillerne som serverer deg.

- Den anerkjente vinjournalisten Ingvild Tennfjord kommer også til Parken kulturhus for å dele sin lidenskap og kunnskap i vinens verden, forteller Svinø. - Dette tror vi blir et veldig bra tilskudd under festivalen!

Klippfisk og jazz i Sommerteltet

Tidligere har det vært klippfiskservering i eget telt. I år flyttes denne til Sommerteltet på Rådhusplassen. - Norske kokkers landsforening Møre og Romsdal står for maten, og Vino Piemonte stiller med vin. Det vil i tillegg bli jazzkonsert med Sula Trad Band fra kl. 14.00 lørdag 24. august, sier Svinø.

Hvem blir årets hjemmebrygger?

For de som er glade i godt brygg blir det to kvelder med Ålesund Ølfestival også i år, hvor man får testet ut ulike ølsorter fra bryggerier rundt om i landet. På dagtid lørdagen er det hjemmebryggernes dag, hvor private hjemmebryggere konkurrerer om den gjeve tittelen “Årets hjemmebrygger”.

- Vi har også flere overraskelser på lur, avslutter Svinø, før hun hiver seg rundt og fortsetter med forberedelsene til den tradjonsrike matfestivalen.

Tekst og foto: Iselin Francesca Flem / Memoria.no

Forrige
Forrige

weClean Ålesund: - Ærlighet, kommunikasjon og likeverd i fokus

Neste
Neste

Spisestua: Mat for folket