Mat, vibes og gode folk // Dampsentralen

Under Ålesund Sjømatfestival løftes retten Chefs favourites frem – en sosial og smakfull meny med torsk i hovedrollen. Her deles maten "family style" ved bordet, og hele måltidet er satt sammen for å nytes sammen med andre.

Midt i Ålesund finner du Dampsentralen, et levende møtested der mat, atmosfære og gode opplevelser står i sentrum. Det moderne lokalet har lenge vært et populært valg for lunsj, møter og konferanser, og har alltid hatt en naturlig flyt – med lunsjgjester fra nærliggende bedrifter. På kveldstid har det summet av liv med quiz, salsakvelder og klubb. Nå tar de grep for å få flere til å oppdage at Dampsentralen også er et sted for middag, småretter og gode matopplevelser.

Når vi møter markedsansvarlig Adriana Pedersen og daglig leder Julie Rogne, er de i full gang med å utvikle nye konsepter for å gjøre Dampsentralen til et naturlig middagsvalg. – Vi ønsker at folk skal tenke på Dampsentralen når de skal spise ute, forteller Julie. – Mange forbinder oss med lunsj eller kveldsarrangementer, men vi har så mye mer å by på. Nå vil vi gjøre det enklere og mer fristende å velge oss til middag også.

Sharing is caring – en sosial matopplevelse
Har du noen gang sett på en meny og ønsket at du kunne smake litt av alt? Pasta eller pizza? Kjøtt eller fisk? Litt sulten eller kjempesulten? På Dampsentralen trenger du ikke å velge.

– Vi elsker tanken på å dele matopplevelser, så vi ville skape et konsept der det er nettopp det du kan gjøre, sier Adriana.

– Sharing-menyen lar deg få maten servert "family style", slik at alle rundt bordet kan smake på flere retter og nyte måltidet sammen. Det skaper en uformell og hyggelig stemning.

Julie Rogne tok over som ny daglig leder for Dampsentralen i januar, og sammen med Adriana Pedersen som er arrangmentansvarlig utgjør de et fantastisk team!

Konseptet passer perfekt enten du er ute med kollegaene etter jobb, samler vennegjengen, eller vil ha en sosial middag uten at alle må bestille hver sin rett.

– Vi ser at folk koser seg mer når de slipper å velge én ting. De kan smake seg gjennom menyen og få en helt ny opplevelse av maten.

Snacks, småretter og fleksibilitet
For deg som ikke alltid vil ha en stor middag, har menyen nå flere småretter og snacks som gjør at du kan bli sittende utover dagen. Enten du vil ha en lett matbit til et glass vin, eller noe å dele mens du venter på flere venner, skal det alltid finnes noe fristende på menyen.

– Mange liker å komme hit for en kaffe eller et glass vin, men vi så at det manglet et tilbud for dem som ville ha noe lite å spise uten å måtte bestille en full middag. Nå har vi småretter og snacks som passer perfekt når du bare vil ha noe lett, forklarer Julie.

Konseptet gjør det også enklere for deg som ønsker en liten pause fra kontoret.

– Vi vet at mange trenger en miljøforandring i løpet av arbeidsdagen. Her kan du komme innom, nyte en kopp kaffe, få litt inspirasjon

– og hvis sulten melder seg, bestille noe smått som ikke avbryter arbeidsflyten, sier Adriana.

Mange forbinder oss med lunsj eller kveldsarrangementer, men vi har så mye mer å by på. Nå vil vi gjøre det enklere og mer fristende å velge oss til middag også.

Nye grep for en bedre middagsopplevelse
Dampsentralen har lenge vært en populær lunsjdestinasjon, men nå ønsker de å tydeliggjøre at det også er et perfekt sted for middag. De gjør flere grep for å skape en innbydende atmosfære på kveldstid, samtidig som de bevarer den naturlige flyten i lokalet.

– Vi vil at Dampsentralen skal være et sted du blir værende, ikke bare et sted du spiser og går. Kom hit, slå deg ned, nyt god mat og bli en del av stemningen, sier Julie.

Smaken av havet – midt i byen
Fra 2.–5. april går Ålesund Sjømatfestival av stabelen, og byens restauranter hyller havets råvarer på menyen. Festivalen setter fokus på klippfisk og torsk – og flere spisesteder i sentrum byr denne uka på unike retter som viser frem nettopp dette. En egen festivalmeny gir deg oversikt over hvor du finner de ulike smakene, og markerer at du får sjømat i verdensklasse rett her i Ålesund.

Hos Dampsentralen markeres festivalen med en egen vri på deres populære sharingkonsept. Denne uka løftes retten Chefs favourites frem – en sosial og smakfull meny med torsk i hovedrollen. Her deles maten "family style" ved bordet, og hele måltidet er satt sammen for å nytes sammen med andre. Perfekt for vennegjengen, kollegaer eller middager som varer litt lenger.

Til lunsj kan du hver dag i festivaluka stikke innom for dagens fiskesuppe, som varierer fra dag til dag – alltid varm, god og laget med omtanke.

Come for the food – stay for the mood.

Forrige
Forrige

Historien om XL Diner og kjærligheten til klippfisk

Neste
Neste

Ålesund Sjømatfestival åpner med blikket rettet mot fjorden – og fremtiden